Izjava za javnost
Konferenca MSP za mala in srednja podjetja

Izjava za javnost – 6. Konferenca MSP, 2. april 2019

V organizaciji PTZ poteka danes v hotelu Plaza v Ljubljani 6. konferenca za mikro,mala in srednja podjetja pod naslovom: »Skupaj v digitalno podjetništvo«. Konferenca poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Tudi sicer je konferenca še posebej svečana zato, ker prav letos PTZ pri GZS obeležuje 40 let delovanja.
Vse skupaj se je začelo februarja 1979 z ustanovitvijo takratnega Združenja za drobno gospodarstvo Slovenije pri takratni GZS.
Na letošnji konferenci sodelujejo številni tuji gostje, ki so spregovorili na prvi panelni razpravi: »Pomen digitalizacije za mikro, mala in srednja podjetja«. Kot je poudaril Patrick Gibbels iz evropskega združenja malih podjetnikov ESBA je digitalizacija nujna, čeprav mikro, mala in srednja podjetja zanjo nimajo dovolj niti kadrov, niti znanja niti denarja. Predstavnica MGRT mag. Karin Žvokelj je napovedala, da bo prav ta petek javnosti predstavljen nov sklop voucherjev, namenjen digitalizaciji MSP-jev, ki bo osredotočen na strategijo digitalizacije, marketing in varnost. Slovenski podjetniški sklad, ki je v zadnjem letu uspešno uvedel številne voucherje za MSP-je je tudi prejemnik letošnje nagrade Pomladni veter, ki ga PTZ pri GZS že tradicionalno vsako leto nameni posamezniku ali organizaciji, ki je na podrčju podjetništva pomenil anjvečji prispevek za razvoj tega področja v Sloveniji.
Na panelu je spregovoril tudi Nenad Šutanovac, direktor GZS-ZIT, ki je poudaril, da je digitalizacija ključnega pomena za povečanje izvoza slovenskih MSP-jev, to pa je predpogoj za mikro preživetje na vse bolj konkurenčnem svetovnem trgu. Sodelujoče je najbolj navdušilo predavanje strokovnjaka s področja kadrov in pedagogike, Danca Godija Kellerja, ki je opozoril, da se v mladih skriva največji potencial tudi za podjetništvo. Konferenca bo v popoldanskem delu ponudila delavnico po modelu Design Thinking – ta bo poiskala odgovor na vprašanje, kako vpeljati model digitalne strategije v MSP-je, udeleženci pa bodo prisluhnili tudi strokovnim predavanjem o financiranju MSP-jev, tehnologiji mreženja s podatkovnimi bloki in varstvu osebnih podatkov po uredbi GDPR.

Dogodek podpira


                                

POKROVITELJI KONFERENCE

KROVNI POKROVITELJ: 

ZLATI OKROVITELJ: 

BRONASTI POKROVITELJ: 


MALI POKROVITELJI: 

                                                                                      

 

PARTNER MREŽENJA:


Partnerji dogodka

KROVNI PARTNER DOGODKA

     
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

ZLATI PARTNER DOGODKA
BRONASTI PARTNERJI DOGODKAPODPORNI PARTNER DOGODKA