Podeljeno priznanje Pomladni veter 2023
Konferenca MSP za mala in srednja podjetja

Podeljeno priznanje Pomladni veter 2023 za spodbujanje rasti in razvoja podjetništva v Sloveniji


Na 10. konferenci MSP smo že deseto leto zapored podelili priznanje Pomladni veter. Letos je to priznanje prejel g. Ivo Boscarol, ki je najbolj prepoznaven slovenski podjetnik, zanesenjak in vizionar. Imel je izjemen občutek za sestavo ekipe v podjetju, njegov Pipistrel je znan po celem svetu. Na višku uspešnosti je v dobro podjetja in zaposlenih sprejel odgovorno potezo, da podjetje proda ameriškemu letalskemu podjetju Textron.

S svojo izjemno donacijo občini Ajdovščini se je oddolžil kraju, kjer je gradil svoje podjetje in dosegel vse svoje uspehe. Občina Ajdovščina je ena najprodornejših občin v državi in je znana po izjemnem posluhu za razvoj podjetništva. S prejeto donacijo pa bo poskrbela še za hitrejše reševanje prepotrebnih investicij na družbenem področju, od novega zdravstvenega doma, reševalnega centra, letalskega muzeja do celovite ozelenitve mesta. Sledila je še donacija slovenskim gasilcem, ki so se na Krasu junaško borili z uničujočim požarom.

Ivo Boscarol neumorno išče nove tržne priložnosti - zagonsko podjetje Timtec Defense, podjetje Odisejada, Primorska hranilnica Vipava itd.

Iva Boscarola odlikujejo marsikatere vrednote odličnega podjetnika, med katerimi izstopa čut za sodelavce in družbo, v kateri ustvarja in živi.  Partnerji dogodka

  ZLATI PARTNER DOGODKA
  BRONASTI PARTNERJI DOGODKA

  BRONASTI PARTNER DOGODKA IN PARTNER VIHARJENJA

  PARTNERJI VIHARJENJA     
           

   

  PARTNER MREŽENJA


           


  PODPORNI PARTNERJI
   

       

     

   

  Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.