Priznanje Pomladni veter 2017
Konferenca MSP za mala in srednja podjetja
Na 4. mednarodni konferenci MSP - Upravljanje mestnih središč je Podjetniško trgovska zbornica, za izjemne poslovne dosežke v minulem letu, s priznanjem Pomladni veter nagradila Aleksandra Lemuta - ustanovitelja, lastnika in direktorja mreže trgovin Fama d.o.o.. Priznanje je namenjeno posamezniku oziroma organizaciji v Sloveniji, ki je po mnenju članov GZS največ prispeval k razvoju podjetniškega okolja v Sloveniji. 

Trgovsko podjetje Fama d.o.o. Vipava bo junija praznovalo 27 let rasti in uspešnega poslovanja. Od ustanovitve 18. junija 1990 v garaži na Vojkovi ulici v Vipavi povečuje obseg poslovanja in ima sedaj že več kot 110 zaposlenih. V letu 2016 je podjetje imelo več kot 18 mio € prihodkov in se je zadnja leta razvilo v največje podjetje v Občini Vipava, ki uspešno povezujejo lokalne proizvajalce hrane v jugozahodni Sloveniji. Vsa leta svojega obstoja posluje pozitivno oziroma z dobičkom, ki ga v celoti namenja za investicije v širitev obsega poslovanja. Tako podjetje vsako leto odpre še po en ali dva nova marketa in to na področjih, ki so jih veliki trgovci zapustili. Pred dvema letoma se je podjetje vključilo v ZMTS - Združenje malih trgovcev Slovenije, ki deluje v okviru PTZ. Kmalu nato pa je bila ustanovljena še Veriga ZMTS, ki združuje že več kot 60 preživelih malih živilskih trgovcev na podeželju in v starih mestnih jedrih. 

 

Nagrado Pomladni veter je Aleksandru Lemutu izročil Marjan Batagelj, direktor Postojnske jame d.d.. 


Partnerji dogodka

ZLATI PARTNER DOGODKA
BRONASTI PARTNERJI DOGODKA

BRONASTI PARTNER DOGODKA IN PARTNER VIHARJENJA

PARTNERJI VIHARJENJA   
         

 

PARTNER MREŽENJA


         


PODPORNI PARTNERJI
 

     

   

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.